Dorothee Kruschwitz

Dorothee Kruschwitz

Had ik laatst Sjors uit Duitsland op bezoek, zo kwam Dorothee, van Duitse afkomst, maar nu woonachting in België bij mij over de vloer om haar verhaal te doen. Eigenlijk best bijzonder nu ik er zo over nadenk.
Nadien ik een kop koffie had gemaakt en we even hadden kennis gemaakt vertelde Dorothee haar verhaal.


“In 1967 kwam ik op de wereld in Rosenheim, Beieren.
Mijn ouders waren nog jong toen ik op de wereld kwam, mijn vader was 19 mijn moeder 22. Ze waren niet getrouwd en ik was ontstaan uit een ongelukje. Mijn moeder werd door haar omgeving onder druk gezet om mij via abortus te laten verdwijnen, maar dat heeft ze niet gedaan. Ze had wel in die periode geprobeerd een einde te maken aan haar en mijn leven door tabletten in te nemen.

De relatie tussen mijn ouders was ging niet zoals het hoorde, veel scheldpartijen, mijn vader die minnaressen mee naar huis nam. Ondanks dat mijn grootouders in eerste instantie ook wilde dat ik niet op de wereld mocht komen, waren sinds ik geboren was helemaal verkocht aan mij, waardoor ik veel tijd daar doorbracht en in de watten gelegd werd.

Toen ik heel klein was kan ik me nog herinneren dat ik erg geliefd was. Als ik met mijn moeder meeging naar het ziekenhuis, waar ze als verpleegster werkte, ontroerde ik mensen, voor wie ik was als klein meisje die iedereen blij maakte, door er alleen maar te zijn, waardoor ik snoep, speelgoed en geld in overvloed kreeg.
Zelf wilde ik arts worden in die tijd, het leek mij geweldig om mensen te helpen

Ik groeide op in een pleeggezin, die al verschillende kinderen hadden en mij adopteerde. Hier kan ik geen slechte herinneringen aan over houden, ik werd daar met alle liefde ontvangen. Toen ze plots nog een eigen kind kregen werd ik overbodig en groeide verder op bij mijn grootouders, die mij met alle liefde opvingen.

In 1973 besloten mijn ouders te scheiden naar zware ruzies waarin ook huiselijke geweld een rol speelde en ik ging weer bij mijn moeder wonen.

De natuur was mijn plek waar ik rust vond, en door een oudere vrouw, die eigenlijk altijd kind is gebleven, kwam ik in contact met de geneeskrachtige werking van planten. Ze nam mij vaker mee het bos in om eetbare paddenstoelen of bessen te zoeken en te plukken. Dit was eigenlijk altijd mijn lichtpuntje in de emotionele pijn die ik met mij meedroeg.
Hiervan maakte we de lekkerste dingen, Wat ik hiervan heb geleerd is dat ik van weinig iets lekkers kan maken. Dat doe ik nu nog altijd. Al op zes jarige leeftijd las ik boeken hierover, welke ik onder andere van mijn moeder kreeg. Ik was een echte boekenwurm.

Aan mijn grootouders heb ik nog een goede herinnering. Met name mijn opa hield onvoorwaardelijk van mij. Na zijn dood bracht ik een keer van mijn laatste geld een bloemstukje naar zijn graf en een dag later ontving ik uit een onverwachte hoek een som geld. Dat er meer is tussen hemel en aarde geloof ik zeker, ik weet niet alles, maar ik ben er zeker van dat de essentie ( ziel) van een overleden persoon altijd aanwezig blijft.

In de tijd waar ik met mijn moeder alleen woonde kwamen verschillende mannen in ons leven.
De partnerschappen van mijn moeder duurden niet lang. Soms was ik ook jaloers en soms niet.
Ik was vaak alleen en moeder werkte voltijds. Ik wist niet beter. In die tijd werd ik bijna verkracht door haar partner, maar het was mijn schuld werd mij verteld.

Zelf voelde ik mij wel vaker overbodig, werd veel gepest op school en heb zelf ook wel eens gedacht een einde aan mijn leven te maken.  In mijn pubertijd heb dat wel een keer geprobeerd, eveneens met tabletten, nadat ik betrapt werd van winkeldiefstal. Mijn maag werd leeggepompt en het was zo een afschuwelijke ervaring dat ik dit nooit meer wilde meemaken.

Na dit voorval mocht ik van school wisselen omdat aan het licht kwam dat ik gepest werd, iets wat mijn moeder niet had opgemerkt. Ik was geen super goede leerling en slecht in wiskunde , maar ver boven gemiddeld in talen .
Op deze school had ik geen last van pesterijen en was zelfs super populair .
Wat wel opvallend is in mijn leven is dat, of mensen mij aanbidden, of ze haatten mij.
Zelden houden mensen de kerk in het midden van wat betreft de omgang met mij, zo ervaar ik het.

Mijn eindexamen op het gymnasium was doorsnee, met uitzondering van Duits, Spaans ,Sport en Engels, maar erg slecht in scheikunde, wiskunde en biologie.
De geneeskunde viel ermee snel buiten bereik . Dus, geen arts…….

Na gymnasium wilde ik Koreaanse taal en cultuur studeren maar stewardess was iets wat mij ook wel erg aansprak. Bij Lufthansa had ik gesolliciteerd en nam mij in dienst, vanwege mijn uitgebreide talenkennis, waardoor de studie verviel. Gedurende 13 jaar heb ik mijn droom mogen uitleven om overal in de wereld thuis te zijn. Ik was meer populair dan gehaat.

1997 ging ik trouwen met Sascha en mijn kinderwens ging snel in vervulling. Annalena en Sophie kwamen in ons leven opgevoed.
Onze relatie was niet zo geslaagd. Sascha heeft een narcistische persoonlijkheid en hij droeg mij de eerste maanden op handen en hij braak mij later af.
Er werd veel gaslighting door hem gebruikt. Later ook huiselijke geweld.

In 2000 kreeg ik last van een burn- out en depressie
Door mijn huisarts, die met een holistische aanpak, middels Kinesiologie, homeopathie en Phytotherapie , was ik sneller weer boven op dan gedacht. De phytotherapie is kruidengeneeskunde en zeker geen toeval dat deze me hielp. Zelf was ik er al van kinds af aan immers mee bezig.


In die periode wilde Lufthansa wilde ook van mij af en adviseerde mij om naar een psychiater te gaan. Deze stelde vast dat ik mogelijk bipolair was. Mogelijk!!!!!!
Het was geen vaststelling, maar zo geformuleerd dat ik een som geld mee kreeg bij het ontslag. Sascha wilde dat ik voor het gezin ging zorgen, dat deed ik dan ook maar braaf.

Toch wilde ik nog altijd iets betekenen voor mijn medemens en begon een praktijk als psychologisch adviseur, nadat ik een avondschool psychotherapie had gestudeerd. Veel klanten had ik niet, maar er kwamen hier een daar opdrachten binnen.

In 2006 schreef ik als life trainer, een scriptie over het behandelen van burn out behandelen, middels kinesiologie .
Ik bloeide helemaal op en mijn praktijk kreeg een boost
Tijdens de opleiding merkte iedereen op dat ik enorm talent heb voor energetische behandelingen.
Soms zeiden mensen tegen mij dat ze iets voelden, zodra ik maar in buurt kwam. Iets elektrisch en ook aangenaam.
Mijn holistische tandarts van toen behandelde patiënten soms met engelen energie en hij wijde mij in.
Dit werd mijn pad.
Sascha verklaarde mij voor gek en hij wou mij laten opsluiten in de psychiatrie .
Terwijl mijn kinderen op vakantie waren vluchtte ik naar een opvangtehuis uit angst dat bij mij iets zou aandoen.
Ik deed van alles om de kinderen te behouden.
Er volgde rechtszaken, waarbij Sascha het attest van de arts destijds tijdens mijn ontslag bij Lufthansa uit de kast haalde en hij maakte de rechtbank wijs dat ik een gevaar zou zijn voor de kinderen
Na mijn ontslag in het opvangtehuis kwam ik in armoede terecht.

Ik ontmoette René, een Nederlander, die zelf ook op de vlucht was.
Wij huurden samen een huis en ik had geen vast inkomen, alleen zo nu en dan een part time baantje.
René kweekte wiet voor ons levensonderhoud.
Sascha dacht dat ik het goed had, maar ik was afhankelijk van René wat betreft kost en inwoning, wel betaalde René de avondschool voor para -geneeskunde . Daar was ik hem heel dankbaar voor!

Sascha sleepte mij weer voor de rechtbank en eiste alimentatie voor de kinderen ging betalen. Zelf kon het niet en René zag daar de noodzaak niet van in. Sascha heeft het contact met mijn kinderen jaren tegengehouden.
Inmiddels raakte ik zwanger van René. Even later werd René opgepakt en verdween de gevangenis in. Ik raakte hierdoor ontregeld en raakte mijn kind kwijt dat operatief verwijderd moest worden daar het stierf in mijn buik.

Ik ging weer solliciteren bij Lufthansa en werd aangenomen, maar het was van korte duur
Plots crashte alles! Na 2 maanden werd ik ontslagen en ik stond er weer zonder iets. Het probleem was dat mijn ex- man , een ander ex- vriend en René zich samen schoolden en overal waar ik naar toe ging afgewezen werd of werd ontslagen.
Later werd mij verteld dat ik daardoor ook mijn Lufthansa baan kwijt geraakt was.

Daar zat ik in een huis dat ik niet kon betalen, hield mij staande door de meubels te verkopen en verhuisde uiteindelijk naar Frankfurt. Ik kreeg een baantje in de logistiek en huurde een klein kamertje om weer opnieuw mijn leven op te bouwen.

In  2015 ontmoette ik Johnny. Hij is nu ook life coach en wij zijn heel gelukkig samen.
Samen hebben we de achtervolging van mijn exen doorstaan. Wij vormen nu een liefdevol samengesteld gezin.
Mijn dochters zie ik gelukkig weer en wij verwerken samen de traumatische ervaringen uit het verleden. Sophie, de jongste dochter woont nu bij ons. Ze werd door mij ex-man en zijn tweede vrouw erg mishandelt. Johnny en ik willen haar helpen om een stevige basis voor haar leven op te bouwen, zodat ze haar grote wens om psychologie te studeren kan realiseren. Het plan is dat ze dit binnenkort in Maastricht gaat beginnen aan haar opleiding.

Inmiddels heb ik tevens een Reiki opleiding succesvol afgesloten en wil ook hiermee mensen helpen.
Johnny deed hetzelfde en is in tegenstelling tot mij erg succesvol. Dit geeft mij wel eens het gevoel dat ik niet goed begrijp wat mijn sterkste punt is, buiten het overleven van zware tegenslagen, ofschoon iedereen die ik gecoacht had nu in overvloed leeft en succesvol is. Voor andere zie ik het vrij snel waar de schoen wrikt, alleen het bij mijzelf toepassen vind ik wel lastig, ofschoon ik vind dat het er voor mijzelf ook mag zijn. De corona maatregelen hebben ons financieel getroffen, maar ik hoop dat ik weer klanten ga aantrekken nu de maatregelen weer wat soepeler worden”

Hiermee sloot ze haar verhaal af over haar leven en we praatte nog wat na.

Plots viel mijn oog op de spaarpot die ik gebruikte in de tijd dat ik een vrijwillige bijdrage vroeg voor mijn fotografie, maar deze paste niet meer bij mij, daar ik werd gekort en als ik zou doorgaan ermee zou ik alleen maar in financiële problemen komen door betalingsregelingen te treffen.

Ik gaf haar dit potje mee en deed er wat kleingeld in en gaf haar het advies ga terug naar het kleine meisje in je, waarbij je geliefd was om er gewoon te zijn voor je medemens. Ga nu hetzelfde doen met je coaching en reiki behandelingen en zet het potje in je praktijk. Hierdoor maak je de drempel om gebruik te maken van je inzichten laagdrempelig en zal energie vanzelf gaan stromen richting jou. Het is je van mijn kant van harte gegund!