Ketan Gunnink

Ketan Gunnink
Ketan Gunnink

Afgelopen week was ik op bezoek bij Ketan die mij meenam in de wereld van verkopen.
Na een reis per trein arriveerde ik in het pittoreske stadje Weesp aan de rand van onze hoofdstad. Ketan nam mij mee naar een locatie waar we samen gingen lunchen,  onderwijl luisterde ik naar zijn verhaal dat voornamelijk ging over zijn ervaringen en visie in de wereld van verkoop.

Ketan is geboren in India en werd te vondeling gelegd. Op anderhalve jarige leeftijd werd hij geadopteerd door zijn ouders hier in Nederland. Op de vraag of hij ooit terug is geweest naar India gaf hij een ontkennend antwoord waarbij hij bevestigde dat hij hier gelukkig is met het leven dat hij hier mag leven en hij geen behoefte heeft om naar zijn geboorteland terug te keren. Wel sprak hij zijn dankbaarheid uit richting zijn Nederlandse ouders over de goede zorg die ze hem gaven tijdens zijn jeugd.
Ketan verteld: “Zelf ben ik altijd werkzaam geweest in de sales als vertegenwoordiger in de retail. Dit heb ik 15 jaar gedaan om tot de ontdekking te komen dat ik het anders wilde gaan doen met meer uitdaging voor mijzelf.

Zowel in de wereld van verkoop probeer je groei te ontwikkelen, maar ook op persoonlijk vlak.  Voor mij was het geen uitdaging om op frequente periodes mijn afnemers te gaan bezoeken om nagenoeg dezelfde bestelling te gaan opnemen als voorgaande keren.

Ik ging mij verdiepen in gedragswetenschappen en wilde daarmee gaan experimenteren om mijn persoonlijk groei verder te ontplooien en dus ook mijn inzichten ten aanzien van de wereld van sales. De Piramide van Maslow bijvoorbeeld is erg nuttig om te bepalen wie je afzet markt zou kunnen zijn. Het zou vrij zinloos zijn om bijvoorbeeld boeken te gaan verkopen aan mensen die slechts alleen geïnteresseerd zijn in de primaire levensbehoeften.

Om iets te verkopen zijn verschillende technieken voor ontwikkeld en schaarste is te creëren, denk aan het nu zoveel besproken Coronavirus COVID-19. Door de angst die ontstaat is er ineens een enorme afname van mondkapjes en gaan mensen massaal hamsteren. Dat verkoop erg afhankelijk is van diverse factoren is iets wat ik wel heb geleerd in de loop der jaren. Zo zijn zonnepanelen makkelijker te verkopen als er vanuit de overheid subsidie wordt verstrekt, op moment de subsidie wegvalt, zal ook die markt weer in een neerwaartse spiraal terecht gaan komen.

Zelf geef ik veel advies voor ondernemers om hun omzet te vergroten en deel graag mijn opgedane ervaringen en kennis met andere. Wat ik doe op zo een moment is voornamelijk kijken of het DNA van het bedrijf klopt met de uitstraling die het bedrijf naar buiten brengt. Op moment dat daar iets niet klopt is er een grotere omzet te genereren en groei mogelijk.

Dit willen helpen is een voortvloeisel vanuit de opvoeding die ik heb meegekregen van mijn ouders. Ze stonden altijd klaar voor de medemens om te helpen.
In mijn persoonlijke ontwikkeling bemerk ik dat ik soms meer uren stop dan afgesproken is met de klant. Voor mij is het persoonlijk contact erg belangrijk en ik ben ervan overtuigd dat dit bijdraagt naar een grotere omzet, maar goed er zijn verschillende theorieën over het vergroten van omzet.

Voor verkopen van producten is goede marketing een goed hulpmiddel  om en product op de markt te zetten. Social Media kan daarbij een handige tool zijn, maar ook dat is sterk afhankelijk van hoeveel geld je erin pompt. Om boven in de lijst bij Google te komen mag je aardig in de buidel tasten. Verkopen is altijd gebaseerd op het voorzien van een behoefte van de klant. Zelf ben ik overtuigd dat juist in deze tijd van individualisering, persoonlijk contact wel eens een sleutel kan zijn naar succesvol verkopen, waarbij Social Media en een goed vindbare website zeker een aanvullende rol kan vervullen. Twintig jaar geleden was er nog geen of nauwelijks kennis op gebied van Social Media. Nu op de dag van vandaag is nog niet iedereen ervan bewust hoe het kan bijdragen aan meer omzet. Vroeger bestonden er niet eens opleidingen voor. Hierin ben ik wel mee gegroeid in de loop der jaren om hier een goed advies in te kunnen geven.

Verkopen is veelal gebaseerd op inspelen op emoties of gevoel. Zelf ben ik daar vrij nuchter in en verdiep me meer op de feiten zoals ze er zijn om tot een goede analyse te komen, welke kennis ik graag deel. Soms is er natuurlijk overmacht in de retail waar je totaal geen grip op kunt hebben, denk aan het openbreken van de stoep voor je pand, omdat er een leiding vervangen moet worden. Dit blijft lastig in te schatten tenzij er sloop gepland staat in de straat, maar dat is meestal wel bekend.
Consultancy is dan ook een van mijn takken die ik bedrijf.

Zelf ben ik erg voor maatschappelijk verantwoord in het leven staan. Zo rij ik op dit moment een hybride auto en heb op mijn dak zonnepanelen laten plaatsen, en is mijn woning voorzien van LED verlichting om op mijn manier bij te dragen aan een milieu vriendelijke wereld.

LED verlichting is ook iets waar ik graag in adviseer. Meer winst kun je niet alleen behalen door meer omzet, maar ook door bezuinigen op lopende kosten. Zo geef ik graag een gratis advies over de kostenbesparing die het met zich mee brengt als je zou overgaan op alleen maar LED verlichting. De reden waarom mij dit product aanspreekt heeft te maken met hoe ik ben als persoon. Ik hou van langdurige relaties onderhouden en LED verlichting past dan ook in mijn DNA, het gaat immers langdurig mee.

Momenteel ben ik bezig met nieuwe software ontwikkelingen die ik op de markt ga positioneren, maar eveneens met persoonlijke ondersteuning.  Wat ik nog meer ga doen in de toekomst is sterk afhankelijk van mijn persoonlijke groei en van de marktontwikkeling.  Een ding is zeker, het blijft mij boeien om met zoveel mogelijke reële  factoren te stoeien om tot een optimaal resultaat te komen, denk niet dat dit in mijn leven zal veranderen waardoor ik mezelf steeds blijf uitdagen om naar een hoger niveau te komen.”

Hiermee sloot Ketan het interview af en bracht mij terug naar het centrum van Weesp waar ik mij waande in het oud Hollands aangezicht van de architectuur alvorens ik mijn reis huiswaarts inzette. Zelf heb ik Ketan mogen ontmoeten als een vakman met goede contactuele eigenschappen die mij goed kon uitleggen wat zijn expertise is en mij liet meekijken in de wereld van verkoop. Dank Ketan!