Paul van Veghel

Paul van Veghel

Alias Paul Creatieve

Paul heb ik leren kennen tijdens een carnavalsoptocht en later kwam ik hem wel eens tegen tijdens nieuwjaarsrecepties van o.a de gemeente, waar hij  altijd uitgedorst als Romein ten tonele verschijnt.

Paul vertelt: “Zoals ieder mens in zijn leven heb ook ik mijn nodige tegenslagen gekend waar ik niet verder op in wil gaan, het brengt mij niks verder immers.

Mijn moeder kwam uit Rotterdam en was een carnavalist, hoe bijzonder is dat?
Ze maakte van restjes stof voor ons de carnavalskleding, uit het niets. Deze eigenschap heb ik van haar meegekregen. Zelf ben ik ook een echte carnavalist en neem jaarlijks deel aan de optocht als ‘Einzelganger’, die ik mee rijdt op mijn omgebouwde fiets die jaarlijks anders wordt.

Zelf heb ik in de fietsenbranche gewerkt, waardoor technische hoogstandjes mij niet vreemd zijn. Jaarlijks beleef ik veel plezier aan het ontwerpen van mijn nieuwe creatie. Veel mensen vragen vaker tegen mij:  ‘Paul hoe heb je dat kunnen maken?’
Door het verzamelen van afval variërend van blikjes tot oud ijzer maak ik het ontwerp wat in mijn hoofd zit tot het eindproduct.

Positief blijven is mijn motto altijd geweest, en hoop zo op een creatieve manier een stukje vrolijkheid over te dragen naar mijn medemens. Dit heeft zo ook zijn wisselwerking waardoor ik sponsoren aan mij weet te binden.

Dit jaar is er geen officiële optocht, maar toch ga ik met mijn fiets de route rijden in mijn eentje, om zo optimisme te blijven uitstralen in deze bijzondere tijden waarbij ik mijn medemens het hart onder de riem wil steken als mens tot mens.  Alaaf!”

Paul ik bewonder je omdat je uit je comfortzone gaat en gewoon jezelf blijft. Je trekt je nergens wat van aan en leeft je eigen leven dat jij vorm geeft op jouw manier. Denk een schitterend voorbeeld voor velen die nog in hun eigen harnas gevangen zitten.

We gaan binnenkort een leuke fotoverslag van je maken, waar jij als Romein de Heerlense binnenstad gaat bezoeken. Want een Romein krijgen ze nooit klein. Fijn dat onze samenleving kleurrijke personen telt, waar jij zeker niet bij mag ontbreken!