Vivian Linders

Vivian Linders
Vivian Linders

Op tweede pinksterdag ging ik met het inmiddels verplichte mondkapje in de bus naar Vivian in het oude Emma college in Heerlen. Bij aankomst bleek dat ik bij het verkeerde gebouw stond, dus maar even met haar gebeld en ze kwam me tegemoet gelopen met een vrolijke uitstraling zoals ik haar ken.

Onderweg door de school naar haar eigen leslokaal vertelde ze: “Hier zitten we met verschillende ondernemers tegen een betaalbare prijs bij elkaar, zo zit er een fotograaf, maar kun je ook danslessen of mindfulness volgen. Stuk voor stuk enthousiaste mensen die creatief hier bezig kunnen zijn. Zelf wil ik hier workshops geven die verband houden met spiritualiteit, maar ook een afhaalpunt voor de webshop die ik ook heb. Ik werk alleen op afspraak maar wil ook creatieve mensen bij elkaar brengen hier. Misschien later zelfs een ontmoetingsmoment voor gelijkgezinden, zodat men ervaringen kan uitwisselen en van elkaar kan leren. Kom binnen ”

Eenmaal in het voormalig klaslokaal gearriveerd werd ik verwelkomd met een kop koffie en stuk Limburgse vlaai. Men kan het slechter treffen nietwaar?

Vivian vertelde, enthousiast als ze is, over haar leven en haar toekomstplannen.
“Al van kleins af aan was duidelijk dat ik toch anders was dan anderen. Doordat ik hoog gevoelig ben speelde ik met kinderen die er niet fysiek waren en voelde ik energieën heel erg aan.
Mijn moeder liet mij in mijn element en deed alsof ze dat ook had, maar later bekende ze dat ze dat niet had. Dit vind ik super cool aan haar. Ik mocht van jongs af aan zijn wie ik ben.
Mijn vader daar in tegen had zich in het leger opgewerkt tot kapitein en is wel iemand van regels, maar ook met een gezonde dosis humor. Kan me nog herinneren toen ik met mijn tweede langdurige relatie begon en mijn vriend voorstelde, dat hij zei: ‘Veel succes met haar, ik heb het geprobeerd maar het is me niet gelukt’ en lachte erbij.

Doordat mijn vader in leger zat verhuisden we om de vier jaar naar een andere plaats. De eerste keer was dat wel erg vervelend voor me. Je vrienden achter laten en niet meer terug zien. Maar een paar verhuizingen verder begon ik ook het voordeel er van in zien, hetgeen resulteerde dat ik vaak nieuwe prikkels moet hebben en nieuwsgierig ben om dingen van het leven te ontdekken. Zo zie je maar hoe je kunt groeien als mens.

Eenmaal in de puberteit terecht gekomen, volgde ik het atheneum in Landgraaf. Waar iedereen in keurige merkkleding rondliep, werd ik afgezet door iemand met een crossmotor, in leger jasje en kistjes. Excentriek kleden is nog altijd wel mijn ding en verkoop dat dan ook erbij voor mensen zoals ik. Keuzes maakte ik altijd zelf. Weet nog dat toen ik 13 was dat ik in de woonkamer bij mijn ouders een sigaret aanstak en mededeelde dat ik rookte.
Normaal was het dat als je afwijkend was van andere, dat je werd gepest, maar ik had daar geen last van. Door de mondigheid, die ik van mijn vader heb meegekregen, kon ik me hier prima staande mee houden.

Leren kon ik makkelijk maar deed er verder niks mee, hetgeen mijn vader wel jammer vond, daar hij op jonge leeftijd de kans er niet voor had.

Op 18 jarige leeftijd vond ik dat het tijd werd om op mijzelf te gaan wonen en deed dat dan ook. Mijn eigen leven leiden, heerlijk.

Toen de lockdown, als gevolg van COVID 19 kwam ging ik mij inschrijven bij de kamer van koophandel
Spiritualiteit is altijd wel mijn leidraad geweest in mijn leven.
Was altijd wel met kruiden bezig om er zeepjes of tincturen van te maken.
Ze noemden me wel eens een heks. Vroeger vond ik dat een negatief woord, maar toen ik me er in verdiepte waren het mensen die inderdaad met kruiden geneeskrachtige energieën eruit wisten te halen. Het fascineert me enorm. Een logisch gevolg is dat je dan ook met edelstenen gaat werken.

Volle maan wandelingen organiseer ik al jaren en de mensen die destijds meededen zijn mij wel trouw gebleven en schrijven zich ook nu weer in voor deze bijeenkomsten.
Het lokaal heb ik eigenlijk gehuurd om workshops te kunnen geven. Maar ik heb hier ook mijn voorraad van de webshop https://www.maanergie.nl , die ik zelf heb ontwikkeld.
Ik werk uitsluitend op afspraak.

Momenteel werk ik nog op een servicedesk van een reisorganisatie, maar heb hier wel al wat uren afgebouwd.

We hebben samen nog wat wijn gedronken en wat over privé zaken gekletst alvorens ik haar ging verlaten na een leuke middag te hebben doorgebracht met elkaar
Vivian ik wens je heel veel succes met je nieuwe avontuur, dat het een succes mag worden. Als het overeenkomt met je enthousiaste optimistische uitstraling, dan komt dat helemaal goed.