Pascalle Douven

Pascalle Douven
Pascalle Douven

Ging ik in begin op zoek naar mensen interviewen gebeurd nu het tegenovergestelde, mensen vragen mij om hun te interviewen. Zo ook Pascalle Douven vroeg mij of ik haar kon komen opzoeken in Ulestraten om haar verhaal te vertalen in dit verslag.

Pascalle is een grote slanke vrouw die vriendelijkheid en warmte uitstraalt. Met oog voor detail heeft ze haar huis vorm gegeven , als je binnenkomt voel je de sfeer. Het glas wijn is zorgvuldig gekozen en ze begon aan haar verhaal wat ze met ons wilt delen.

“Al van jongs af aan was ik vol passie en geïnspireerd over de schoonheid van dingen , van oud geleefd hout op het strand dat een plekje krijgt in mijn woning, tot het jurkje of de ring die ik ergens uitzocht. Maar zo ook de borden waarvan ik eet, de boeken ( dagboeken) waarin ik schrijf.
Veel dingen hebben een verhaal en koester ik. Dankbaarheid en genieten zijn mijn grootste goed. Ik ben gedreven om naar mensen te luisteren , te onderzoeken wie ze zijn en wat ze wensen en samen met hun te kijken naar hun mogelijkheden om volledig in hun kracht te komen. In plaats van een probleem zie ik dingen als een uitdaging.

Ook mijn eigen weg hier naar toe, ik kampte met chronisch ziek zijn, maar tel nu mijn zegeningen. Ik besef dat we hier zijn met levenslessen en dat we ons eigen pad zelf uitstippelen . Zelf liefde is de basis om dat te doen wat je werkelijk wilt. Vroeger was ik wel vaker afgeleid door allerlei externe factoren die mij belemmerde in mijn zijn en wie ik wilde zijn. Zelf heb ik veel coaching trajecten doorlopen om steeds meer bij mijzelf te komen , wie ik ben in de kern, … wat wil ik en hoe geef ik er vorm aan. Dus ik verbande alle ballast in mijn leven, die er niet meer toe deden.

Zelf ontdekte ik dat ik kan genieten van de kleine dingen die mij blij maken. Zoals je ziet straalt mijn interieur rust uit , zo ook mijn kleding. Ik vind het van belang dat je huis , je kleding alles wat je kiest als een warme deken of een tweede huid je mogen omhullen. Harmonie/ balans in je leven is erg belangrijk ontdekte ik gaande weg mijn levenspad. En ja soms moet je niet alleen intern wat zaken opruimen maar mag je ook extern wat veranderen om uit te stralen om te zijn wie je bent als individu.

Dat dit voor een ieder anders is dat realiseer ik me wel. Ik ben dan ook erg gedreven in het luisteren naar de andere. Ik werkte zeker 10 jaar in de jeugdzorg als pedagogisch medewerkster. Het heeft een tijd geduurd voordat ik zover was dat ik de stap kon zetten om dit om te zetten in mijn bedrijf “Gewoon Bijzonder Styling “.

Nu help ik mensen op zoek te gaan naar wie ben jij? Wat past bij jou? Hoe zorgen we ervoor dat je uitstraalt wie je van binnen bent? Vandaar de naam van mijn bedrijf. Ook al heb je het idee dat je gewoon bent, voor mij is ieder mens bijzonder! Energie kan pas stromen als blokkades zijn opgelost. Dat kunnen blokkades zijn van aangenomen programmeringen/ meningen, oordelen / normen en waarden van anderen die je belemmeren in je zijn. Daarmee heb je soms ook vastgezette overtuigingen over je expressie zoals : je uiterlijke voorkomen, of de inrichting van je huis. Kom terug bij wie jij bent in de kern , waarmee jij je goed voelt en waar jij blij van wordt!

Mocht het je aanspreken om samen deze ontdekkingsreis aan te gaan zodat je net als ik volledig in je kracht komt te staan, dan mag je altijd contact met mij opnemen zodat ook jij in jou kracht komt te staan. Graag kom ik naar je toe om samen te analyseren hoe jij dat kan bereiken .Zelf liefde is de basis om dat te doen wat je werkelijk wilt. Dit gun ik iedereen!”

Pascalle Douven


Hiermee sloot Pascalle haar verhaal af en bracht mij terug naar het station Pascalle ik gun je dat jouw energie mag blijven stromen en je mensen aantrekt , die op zoek zijn wat jij kan bieden . Je bent zo een mooie krachtige vrouw met zoveel capaciteiten, hoe bijzonder. Is dat niet gewoon een geschenk?