Marianne Priem

Marianne Priem
Marianne Priem

Marianne en ik hadden al eens contact via Facebook messenger, waardoor het uiteindelijk tot een ontmoeting kwam afgelopen week.
Vrij vroeg in de middag arriveerde ze in haar auto gepakt en gezakt, daar ze ook een paar foto’s wilde voor haar social media.
Ik werd verwelkomt met een zelf gebakken brood, peren uit haar tuin en twee zakjes biodynamische keukenkruiden. Daar het lunchtijd was hebben we maar meteen van haar ovenheerlijk brood. aangevuld met eigen voorraad, samen gesmuld om elkaar wat beter te leren kennen. Het was gezellig, we kletsten over verschillende onderwerpen wat ons over en weer bezig hield, waarbij ik maar besloot een flesje witte wijn open te maken buiten op het terras waar het nog lekker toeven was.
Uren gingen voorbij alsof het minuten waren en nadat we paar foto’s hadden gemaakt werd het al weer langzaam etenstijd waardoor ik haar uitnodigde te blijven eten.
Marianne begon aan haar verhaal wat ze wel wilde delen met ons.

“Ik ben mijn hele leven gefascineerd geweest door kruiden en eten welk de natuur ons biedt. Bij mijn huis in Nederland had ik een kruidentuin aangelegd en verkocht deze langs de kant van de straat de geoogste opbrengst in de vorm van bij elkaar gebonden takjes. Wat ik wilde bereiken is dat mensen kennis konden maken met wat kruiden voor de mens kan betekenen, niet alleen qua smaak verbetering, maar ook de geneeskrachtige werking van sommige kruiden.

Ooit een huis in Frankrijk gekocht, waar ze ook de kunst van eten verstaan, in mijn optiek. Toen ik in Frankrijk verbleef kwam ik in een biologische winkel terecht en zag daar kruidenzakjes hangen. Het idee ontstond om daar een web winkel mee te beginnen. Ik kocht wat zakjes maar wist niet precies wat ik allemaal gekocht had, mijn kennis van de Franse taal was toen nog vrij beperkt. Eenmaal thuis heb ik de website van de leverancier opgezocht en via google translate schreef ik het bedrijf aan met de vraag om voor hun in Nederland hun producten op de markt te brengen. Tot mijn verbazing kreeg ik een antwoord terug in het Nederlands, dat was wel prettiger communiceren. Er zaten enkele proefmonsters bij, maar ook thee zakjes en was op slag verliefd. De thee soorten waren biologisch katoenen theezakjes gevuld met kruiden, die elk een heilzame werking hadden, die bovendien ook nog eens goed smaakte. Want ja als iets niet smaak, dan wordt het niet verkocht in Frankrijk!

Vervolgens heb ik de Webwinkel opgezet en ben begonnen met hun producten te verkopen, en dat liep naar tevredenheid.  Ik had 60 verschillende soorten kruiden en 40 verschillende soorten thee (eigenlijk heet het infusie, daar er geen theeblaadje in zit) Ik woonde zelf best landelijk waardoor ik op zaterdagen een theetuin open had voor het publiek bij goed weer en als ik zin had. Er kwam steeds meer vraag vanuit de regio waardoor het natuurlijk onzinnig was om de producten via de website aan te bieden en ik maakte een klein winkeltje in mijn huis.

Op  een gegeven moment kreeg ik een uitnodiging van de leverancier om een biologische beurs te komen bezoeken in Parijs. Een vriendin van mij sprak goed Frans en we zijn samen er naar toe gegaan. Zelf was ik overdondert door het aanbod wat ik daar te zien kreeg. Hier lopen wij echt bij achter wat een geweldig zeer uitgebreide biologische beurs, ik keek mijn ogen uit.
Tijdens die beurs kwam ik bij een ander bedrijf uit die chocolade verkochten, die er uitzagen als kleine schilderijtjes, versiert met bloemblaadjes. Het was allemaal pure rauwe biologische chocolade, met allerlei kruiden, waardoor ze soms bijzondere kleuren hadden, Gele (kurkuma), groene (munt)en paarse (hibiscus) chocolade had ik daar voor het eerst gezien. Dat was zo verrassend lekker, dat ik besloot een paar dozen mee huiswaarts te nemen waardoor ook mijn assortiment aanbod groeide.  De verkoop aan huis liep redelijk en de thee tuin had ik naar de achterkant verhuisd. Maar het versturen werd een probleem. Het versturen koste soms meer dan de kruiden zelf, dus dat werkte niet optimaal. Verder kwamen er steeds meer biologische theesoorten in de supermarkten in het assortiment waardoor dat ook uiteindelijk terug liep, het is en blijft een bijzonder product en de smaak is zo veel anders dan in de winkels, dus ik moest iets anders gaan verzinnen.

Dit bracht mij tot inzicht om een massage & coaching praktijk ruimte te gaan beginnen en de theetuin bleef wel in takt. Aangezien ik fybromyalgie heb en diverse bio-energetsiche trainingen heb gevolgd, massage cursussen en opleidingen NLP Master en Systemisch begeleider, begon ik in eerste instantie een massage praktijk.

De naam Santhee heb ik nog een tijdje door laten lopen tot ik terug ging naar mijn geliefde Brabant en heb mijn bedrijfsnaam en branche helemaal omgezet naar Prima- Inzicht, de gedachten achter deze naam is wel grappig, het zijn namelijk mijn initialen en wat ik je graag wil geven, en dat is Inzicht in wie jij daadwerkelijk bent in het diepste van je ziel!
zie de website: https://prima-inzicht.nl/

Fybromyalgie is een soort reuma welke optreed in de weke delen en uit zich in veel spierpijn hebben alsof je een zware griep hebt, dag in dag uit en vlug moe zijn.
Doordat je veel pijn hebt slaap je slecht Door het slechte slapen kan je lichaam niet herstellen van de dag en verergerd het alleen maar, waardoor je in een vicieuze cirkel terecht komt, waar moeilijk uit te komen is zonder begeleiding.

Doordat ik in weer contact kwam met een vriend van vroeger, die ook heel wat mensen met fibromyalgie kende in zijn massage praktijk, zijn we aan tafel gaan zitten om te kijken wat we hiervoor kunnen betekenen.
Daaruit ontstond de ‘Fibro Reset Methode ®’, een traject van acht weken. Het is een combinatie van voeding, bewegen, mindset, voedingssupplementen en massage. Meer informatie hierover vind je op onze website https://fibroresetmethode.nl/

Hier heb ik een groep aan gekoppeld van mensen die er op een positieve manier mee willen omgaan. Vaak zie je dat mensen zichzelf neerhalen als ze klachten of een ziekte krijgen, waaronder ook mensen met fibromyalgie.  Dat blijven hangen in die negatieve modus heeft geen zin en daar wordt je niet vrolijker van. Vandaar de groep “Fibromyalgie Positief & Natuurlijk mee omgaan” met inmiddels al meer dan 700 leden.

Mijn grote doel is een kleine boerderij te kunnen inrichten en een grote ruimte waar ik workshops kan geven, met (eventueel) genoeg slaap gelegenheid, en een keuken, waardoor ik mensen kan ontvangen die in een week tijd voor de volle 100% willen werken aan een andere manier om met fibromyalgie om te gaan. Een soort basis fundament te leggen waarbij ze sleutels krijgen aangereikt om mee aan de slag te kunnen gaan. De groep groeit iedere maand met nieuwe leden die ik een online coaching ga aanbieden, tegen een mooie introductie prijs.

Voorlopig ga ik mij eerst focussen om in elke provincie een ontmoeting in de vorm van een workshop te organiseren, om de mensen te laten proeven aan de methode en de mogelijkheden die ze hebben. Uiteraard sta ik ook open voor mensen uit de groep die een mogelijkheid hebben om zo een workshops bij hun te organiseren, mits voldoende ruimte uiteraard. Hieraan wil ik therapeuten, masseurs die holistisch werken en met natuurlijke producten aan deze workshop koppelen, zodat er in elke provincie minimaal 1 FRM therapeut komt en vandaar uit de stap te maken naar mijn einddoel.
Momenteel ben ik nog druk bezig mijn website aan te passen, dus nog werk genoeg aan de winkel om bij mijn einddoel te komen.”

Hiermee sloot Marianne haar verhaal af. En we tafelde nog even na, alvorens ze weer de weg naar huis ging inzetten.
Heb haar leren kennen als een positief ingesteld persoon die open staat voor mogelijkheden. Als ik zie hoe ze vanuit takjes kruiden uitgroeide naar een webwinkel, een winkeltje aan huis en een theetuin, naar een Holistische praktijk voor  Fibromyalgie – Lifecoaching – Massage, dan heb ik alle vertrouwen erin dat ze deze methode weet uit te brengen naar een begrip in Nederland waar mensen met fibromyalgie veel baat bij kunnen hebben.

Marianne vertrouw op je ingeslagen weg en je zult zien dat je groep steeds meer groeit en wie weet brengt deze weg je een stapje verder naar je droom. Het is je van harte gegund van mijn kant in ieder geval.